Opšti uslovi

Opšti uslovi

Sadržaj Internet stranice www.pcpractic.rs je vlasništvo preduzeća  PBD Union doo, Vožda Karađorđa 91, Aranđelovac.
34300 Aranđelovac, Srbija. Upotrebom Internet stranice www.pcpractic.rs korisnici prihvataju objavljene opšte uslove poslovanja. PBD Union doo i korisnici s opštim uslovima ugovaraju međusobne obaveze pri kupovini u Internet prodavnici www.pcpractic.rs

Opšti uslovi prodaje su sastavljeni u skladu sa zakonom Srbije.

PBD Union doo zadržava pravo izmene opštih uslova na Internet stranici www.pcpractic.rs bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Sve promene opštih uslova su za korisnike obavezujuće.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

„U ime PBD UNION DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni PBD UNION DOO odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

DOSTAVA ROBE I EVENTUALNA OGRANIČENJA

PBD UNION DOO se obavezuje da će kupljenu robu u roku od jednog radnog dana predati kurirskoj službi Aks koja je zadužena za dostavu. Predviđeno ukupno vreme za dostavu robe Kupcu na adresu koju je uneo u procesu kupovine je najviše 6 radna dana, bez obzira na destinaciju u Srbiji (najčešće roba stigne na adresu kupca za 2 do 3 dana).

Ukoliko Kupac unese pogrešne lične podatke ili podatke o adresi prebivališta (adresa za isporuku robe) prilikom procesa kupovine, PBD UNION DOO ne snosi odgovornost za neisporučivanje robe. U tom slučaju PBD UNION DOO će pokušati da kontaktira Kupca i isporuči robu na novo utvrđenu adresu uz naplatu dodatnih troškova za dostavu, a u slučaju da ne uspe, Kupac se tereti za interne troškove u visini od 450,00 dinara.

Ukoliko postoje nejasnoće u vezi unetih ličnih podataka ili odabranih proizvoda, PBD UNION DOO će pre slanja robe kontatktirati Kupca telefonom ili mailom. U slučaju da je kupac nedostupan ili ne odgovori na mail ovo može prouzrokovati produženje roka dostave za koji PBD UNION DOO ne može preuzeti odgovornost.

Rokovi za isporuku robe mogu biti produženi ukoliko Kupac zatraži posebnu doradu na odabranom proizvodu. Kupac će o tome biti unapred obavešten.

Ukoliko Kupac ne želi da preuzme kupljenu robu, isti se tereti za nastale manipulativne troškove u visini od 450,00 dinara.

Cena isporuka je definisana u zavisnosti od mesta isporuke, kao i izabrane robe. Cenu isporuke možete videti u korpi kada izaberete željeni artikal i mesto isporuke.

Nakon obavljene kupovine, a pre isporuke na kućnu adresu, specifikacija izabranih proizvoda se ne može menjati.

Kupac je u mogućnosti nakon kupovine da se informiše o statusu iste na internetu ili na telefon 011 30 86 850.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

Platne Kartice
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, PBD UNION DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Uplatnica - Povrat novca
Ukoliko dođe do otkaza ugovora novac se vraća na tekući račun odakle je novac uplaćen.

Nalog za prenos - Virman
Povrat novca
Ukoliko dođe do otkaza ugovora novac se vraća na tekući račun odakle je novac uplaćen.

Gotovinski - Pouzećem
Povrat novca
Ukoliko dođe do otkaza ugovora novac se vraća na tekući račun kupca.

Čekovima građana
Povrat sredstava u vrednosti primljenih čekova.
Ukoliko dođe do otkaza ugovora novac se vraća na tekući račun kupca.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

PBD UNION DOO ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe Internet stranice www.pcpractic.rs i njenog sadržaja.
PBD UNION DOO zadržava pravo izmene sadržaja na Internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena. PBD UNION DOO. će nastojati prikazati najtačnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici www.pcpractic.rs s obzirom na cene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

Posetioci Internet stranice www.pcpractic.rs sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole PBD UNION DOO je zabranjena.

REGISTRACIJA KORISTNIKA

U Internet prodavinici www.pcpractic.rs možete se jednostavno prijaviti kao registrovani korisnik. Sadržaj Internet prodavnice je dostupan i anonimnim ne registrovanim korisnicima (gostima). Registrovan korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrovani korisnik dobija svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Korisnik mora biti svestan da svojim korisničkim imenom i lozinkom može isključivo raspolagati sam odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik lično odgovara za sadržaj koji upisuje na stranicu www.pcpractic.rs
Krajnji potrošač u Internet prodavnici www.pcpractic.rs je isključivo registrovani korisnik odnosno neregistrovani korisnik (gost), koji kupuje proizvode za lične potrebe.
U Internet prodavnici www.pcpractic.rs kupac je isključivo fizička osoba.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podaci koje korisnik upisuje putem obrazca na stranici www.pcpractic.rs ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su poverljivi i štitimo ih u skladu sa zakonskim odredbama. Lični podaci će biti upotrebljeni samo za namene za koje je korisnik dao svoju saglasnost. Za zaštitu ličnih podataka je odgovoran i sam korisnik, na način da osigura svoje korisničko ime i lozinku.
www.pcpractic.rs za prenos svih ličnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL (Secure Socket Layer), kojom se kodiraju sve informacije poslate sa porudžbenicom.

Lične podatke korisnika www.pcpractic.rs će čuvati i sprečavati svaku njihovu zloupotrebu. Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje sa ličnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prenos podataka.

PRIJAVA NA E-NOVOSTI

Korisnici se mogu prijaviti na e-novosti kojima ih www.pcpractic.rs obaveštava o svojim novostima u ponudi u e-shopu i trgovinama, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti korisnik se upisuje na listu primaoca e-novosti koja je ujedno i baza za potrošačke pogodnosti koje deltaterm.net povremeno nudi svojim korisnicima.

 

REKLAMACIJE I POVRAĆAJ ROBE

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu, molimo Vas da nas kontaktirate. Budite sigurni da smo spremni i sposobni da rešimo svaku nastalu situaciju.

Uslovi i postupak reklamacije utvrđeni su u skladu sa Zakonom o trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača.a

Kupac može da izjavi reklamaciju radi ostvarivanja svojih prava iz usled nesaobraznosti robe ugovoru i prava po osnovu garancije, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka, ne sledeće načine:

• Telefonom na broj: 0346171111 radnim danima 8-17h i subotom 9-14h
• Pisanim putem, na adresu Prodavca: Vožda Karađorđa 91, 34300 Aranđelovac
• Elektronskim putem, na elektronsku (email) adresu Prodavca: info@pcpractic.rs
odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.).
Slanje reklamacija i povrat robe kupcu je besplatan.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori Potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Odgovor Prodavca na reklamaciju mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu Potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 30 dana, od dana podnošenja reklamacije.

 

Ako je reklamacija osnovana, zbog nedostatka na proizvodu, potrošač ima pravo na:

otklanjanje nedostatka na proizvodu

zamenu kupljenog proizvoda za nov proizvod, odnosno proizvod odgovarajuće marke (modela, tipa)

povraćaj iznosa plaćenog za taj proizvod u visini maloprodajne cene tog proizvoda.

Ukoliko ovlašćeni servis nije u mogućnosti da otkloni nedostatak, odnosno kvar na reklamiranom proizvodu, isti izdaje potvrdu o tome, što kupcu daje pravo na:

zamenu kupljenog proizvoda za nov proizvod, odnosno proizvod odgovarajuće marke (modela, tipa)

povraćaj iznosa plaćenog za taj proizvod u visini iznosa koji je na fiskalnom računu.

Potrošač nema prava iz prethodnog stava ako je nedostatak na robi nastao njegovom krivicom, odnosno neadekvatnom upotrebom proizvoda.

Potrošač ima pravo reklamacije na kupljeni proizvod, za koji se izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku naznačenom na garanciji, od dana kupovine.

Kao prodavac dužni smo da potrošaču izdamo pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdimo prijem reklamacije, odnosno saopštimo broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

 

POVRAĆAJ KUPLJENE ROBE ZBOG NESAOBRAZNOSTI

Troškove vraćanja robe u slučaju reklamacije zbog nesaobraznosti snosi trgovac.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, PBD Union doo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i MasterCard metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartica.

OTKLANJANJE NESAOBRAZNOSTI POSLE ISTEKA ZAKONSKOG ROKA

Posle isteka zakonskog roka saobraznosti robe (2 godine), potrošač je sam odgovoran za slanje robe na servis. U tom slučaju samo on snosi troškove slanja i primanja robe i troškove popravke. Spisak servisa isporučuje se zajedno sa dokumentacijom koja ide uz robu a pojedini proizvođači daju samo podatke o centralnom ovlašćenom servisu koji kupca dalje preusmerava na njemu najbliži ovlašćeni servis. PBD Union doo će rado izaći u susret potrošačima i pomoći im oko informacija o dostupnim servisima posle isteka zakonskog perioda saobraznosti.

CENE PROIZVODA

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. PBD Union doo se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice. PBD Union doo ima pravo da otkaže narudžbenicu ukoliko poručenog artikla više nema na stanju.

Ako ste poručili proizvod po jednoj ceni i sa tom cenom ste ga primili na kućnu adresu, a nakon toga je cena snižena, nemate prava na povraćaj novca.

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Cene na sajtu su iskazane u dinarima sa uračunatim porezom, a plaćanje se vrši isključivo u dinarima.
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.
Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Raspoloživost robe možete proveriti pozivanjem
Call Centra na 034 6171111.

Osnovni podaci o firmi

Naziv: PBD UNION D.O.O.

Vožda Karađorđa 91, 34300 Aranđelovac Srbija

PIB: 111455627

Matični broj: 21485292

Šifra delatnosti: 4741

Broj poslovnog računa:

Banca Intesa: 160 - 549379 – 66

e-mail: info@pcpractic.rs, office@pbdunion.rs